Glas mot plast

i9 flaskor är gjorda av kvalitetsglas (schweizisk). Vi valde glas eftersom det är bättre för hälsan och också för vår planet.

Friskare för dig

i9bottle - Friends of glass

i9 flaskan – Glas vänner, till skillnad från plastflaskor, innehåller inga skadliga kemikalier som BPA, ftalat, PVC eller polykarbonat, så ingenting kan läcka in i ditt vatten från glasflaskan. Forskare fann att även BPA-fria typer av plast hade östrogenaktivitet på grund av de kemiska föreningarna som var avsedda att ersätta BPA i plast. Glas är oändligt återvinningsbart - Exklusivt naturligt och det säkraste för miljön.

i9 är en del av vänner av glasgemenskap. i9 flaskan är vackert utformad återanvändbar flaska. Du kan fylla i9 glasflaskan så mycket som du vill, och dricka det rekommenderade dagliga intaget av informerat vatten betyder en friskare dig.

För miljön

Ungefär 3 miljoner ton plast används årligen varje år för engångsflaskor. Mindre än 1% av all plast återvinns och 99% plast förbränns eller hamnar i en deponi. Förutom det vatten som säljs i plastflaskor representerar varje liter sålt tre liter vatten som används vid tillverkningsprocessen av plastflaska. Plasttillverkningen beräknas använda 8 procent av den årliga globala oljeproduktionen.

i9-flaskan hjälper dig att göra planeten renare.

i9 glasråvaror

i9 informed glass bottles

QUARTZ SAND
Kvarts sand ar ett naturligt forekommande granulart material bestaende av finfordelade bergarter och mineralpartiklar.

SODA ASKA
Natriumkarbonat ar valkant pa hemmamarknaden som ett mjukmedel. Den ar tillverkad av salt och kalksten.

FELDSPAR
Feldspar ar den overlagset vanligaste gruppen av mineraler i jordskorpan och bildar ca 60% av jordens stenar.

DOLOMIT
Dolomit ar ett vattenfritt karbonatmineral som bestar av kalciummagnesiumkarbonat som anvands som en kalla till magnesia.

CALCITE
Kalciumkarbonat, omfattar mer an 4% av jordskorpan och ett av de mest anvandbara och mangsidiga materialen.

ATERVUNNET GLAS
Glaset ar 100% atervinningsbart och kan atervinnas oandligt utan forlust av kvalitet eller renhet.

Silikon mot plast

i9 Silicone informed water bottle rings

När det gäller att erbjuda ett mycket hållbart och återanvändbart färgat band väljer vi att använda silikon för det innehåller inte de östrogen-imiterande kemikalier som vanligtvis finns i plast, så vi tror att silikon är det bästa svaret för tillfället.

Bättre för dig

Strategiskt placerade färgade silikonband på i9 flaskan erbjuder bra grepp och bättre skydd mot skador.

Bättre för miljön

När det gäller miljön är silikon mycket hållbar och mer miljövänlig än plast. Även produktionen av silikon har exceptionellt mindre inverkan på natur och miljö.

Silikon är ett syntetiskt gummi som innehåller bindande kisel och syre. Det finns ett element i kiseldioxid, dvs sand, ett av de vanligaste materialen på jorden.

I jämförelse med plast är silikon mer flexibelt, hållbart, säkrare och bryts också lätt ner i miljön (återvinningsbart). Silikon är känt för sina värmebeständiga och gummiliknande egenskaper och är säker för matlagning och frysningstemperaturer.

Laddar...
[profiler]
Memory usage: real: 2097152, emalloc: 6115888
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem